Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Τριαντάφυλλα από γκοφρέ χαρτί!

Αυτός ο οδηγός για αυτά τα πανέμορφα τριαντάφυλλα είναι από την Martha Stuart. Μπορείτε να το βρείτε στο προσωπικό της blog.


Εργαλεία και υλικά που θα χρειαστείτε :

Χαρτί Γκοφρέ σε δύο χρώματα (πράσινο για τα φύλλα και ροζ, κόκκινο,κίτρινο ή λευκό, ή όποιο άλλο εσείς θέλετε για τα πέταλα)
Στρογγυλό μολύβι
Σύρμα καλυμμένο με πλαστικό
Πράσινη ταινία
άσπρη κόλλα

1.Μεγεθύνετε και εκτυπώστε το πρότυπο. Χρησιμοποιήστε το για να κόψετε τα πέταλα και τα φύλλα. Κόψτε 5 πέταλα Νο 1 και 15, Νο2 από το γκοφρέ χαρτί.
2.Για να σχηματιστεί ένα ωραίο πέταλο, πιέστε σιγά σιγά προς τα έξω, στο κέντρο του πετάλου. Έπειτα τυλίξτε διαγώνια τις πάνω άκρες του πετάλου πάνω στο μολυβί, για να κάνει το πέταλο καμπύλη όπως τα πραγματικά πέταλα στις άκρες.
3.  Ενώστε τα τρία σύρματα και κολλήστε γύρο γύρο με την πράσινη ταινία.
4. Ξεκινήστε με την δημιουργία του τριαντάφυλλου, Προσαρμόστε τα μικρά πέταλα γύρο από το σύρμα και κολλήστε τα με την ταινία γύρο γύρο ανά 3-4 πέταλα, και σιγά σιγά προσθέστε και τα υπόλοιπα.
5. Κόψτε από το γκοφρέ την βάση του τριαντάφυλλου, και κολλήστε την πάνω τα πέταλα, εφαρμοστέ και την ταινία από πάνω.
6. Κόψτε 6 φύλλα από το πράσινο χαρτί, απλώστε στο κέντρο μια γραμμή κολλάς και τοποθετείστε από πάνω το σύρμα, μετά ενώστε 3 φύλλα μαζί,με την βοήθεια της ταινίας.
7. Τοποθετείστε τα φύλλα πάνω στο τριαντάφυλλο, κολλήστε τα με την ταινία.
8. Κολλήστε λωρίδες από το πράσινο γκοφρέ πάνω στην ταινία, για να μην φαίνεται καθόλου η ταινία πάνω στο τριαντάφυλλο σας!
9. Και το τελευταίο... απλά Απολαύστε το!

Δείτε και το σχετικό βίντεο εδώ.

2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα και καλώς σε βρήκα!!! πραγματικά αξιόλογα και υπέροχα θέματα βρήκα στο σπιτάκι σου!!1 σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες για τα τριαντάφυλλα, έχω γκοφρέ χαρτί και δεν ήξερα πως να το χρησιμοποιήσω για να τα φτιάξω!!
    Θα χαρώ να σε δω και στο σπιτάκι μου!!!!

    Καλή αρχή σε ότι κάνεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα κ από μένα!!! Να μας ανεβάσεις και φωτογραφία από τα δικά σου τριαντάφυλλα όταν τα φτιάξεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...