Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Φωτιστικό από φιλμ


Παλιές ασπρόμαυρα φιλμ - είναι ένα μέρος της ιστορίας κάθε οικογένειας.Αν και οι ψηφιακές φωτογραφίες έχουν μπει για τα καλά στην ζωή μας εμείς τα παλιά τα φιλμ δεν τα πετάμε, τα κρατάμε για ανάμνηση(οι περισσότεροι τουλάχιστον). Αυτός ο οδηγός βήμα -βήμα θα σας δείξει πως να κάνετε ένα περιττό πράγμα μια πρωτότυπη λάμπα! Η οποία εξάλλου, θα φέρει πολλές ευχάριστες αναμνήσεις!


Υλικά που απαιτούνται δεν είναι πολλά!


Grono - αυτή είναι μια φθηνή λάμπα ( 4,99 €) από το ΙΚΕΑ. Με την πρώτη ματιά φαίνεται ότι είναι φτιαγμένη από πλαστικό, όμως είναι κατασκευασμένη από γυαλί. είναι ο "καμβάς" που θα κάνει τα φιλμ μας να φωτίζει.
Ασπρόμαυρο φιλμ ή άλλες ταινίες σε παρόμοιο μέγεθος (π.χ. διαφάνειες)
Κολλά Mod decoupage Podge (5,οο€)
Βουρτσάκι ή πινέλο
Ψαλίδι


Βήμα 1. Χρησιμοποιήστε ασπρόμαυρα αρνητικά που σας έχουν απομείνει απο την εποχή που δεν υπήρχε έγχρωμη φωτογραφία, αλλά μπορείτε να πάρετε και τα έγχρωμα αρνητικά.
Κόψτε τα αρνητικά στο επιθυμητό μήκος (στο ύψος η λάμπα είναι 22εκ. το συνολικό πλάτος 40 εκ. 10 εκ. η μια πλευρά)
Μπορείτε να κολλήσετε το φιλμ οριζόντια ή κάθετα, όπως σας αρέσει
(Μην συνδέσετε την βάση)

Βήμα 2. Απλώστε ένα στρώμα κόλλας (χρησιμοποίησα ένα γυαλιστερό είδος κόλλας, καθώς και γυαλιστερά αρνητικά) σε μία όψη.


Βήμα 3. Πιέστε ελαφρά την πρώτη λωρίδα αρνητικού από μια πλευρά της λάμπας
Την δεύτερη λωρίδα από την άλλη μεριά (της ίδιας πλευράς της λάμπας) Η τρίτη λωρίδα θα πάει στην μέση και ελαφρά θα καλύπτει τις άλλες δύο.

Βήμα 4.Όταν κολλήσετε και τις 3 λωρίδες, πιέστε σιγά σιγά με το δάχτυλο σας ώστε τα αρνητικά να κολλήσουν ομοιόμορφα
Βήμα 5. Μόλις φτιάξετε και τις 4 πλευρές τις λάμπας, περάστε και άλλες λίγες στρώσεις τις κόλλας πάνω από τα αρνητικά.
Θα πρέπει να βάλετε αρκετή κόλλα και από κάτω και πάνω από τις λωρίδες για να κολλήσουν καλά τα αρνητικά, αν διαπιστώσετε ότι ξεκολλάνε τοποθετείστε και άλλη κόλλα από πάνω. 
Βήμα 6. Μετά θα αφήσετε την λάμπα σας να στεγνώσει καλά, την συναρμολογείτε και είναι έτοιμη για χρήση.









3 σχόλια:

  1. καλημέρα! τι τέλεια ιδέα αυτή. Το tutorial πολύ καλό! Μπράβο που βάζεις και τις τιμές....Πες μου, όταν είναι αναμένο οι φωτο είναι ευδιάκριτες? Αν είναι σίγουρα θα το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό είναι σχετικό, με την ίδια την φωτογραφία, οι κοντινές με μέτρια προς φωτεινή λήψη φαίνονται πολύ καλύτερα από τις μακρινές πολύ σκοτεινές ή πολύ φωτεινές λήψεις! Βέβαια θα πρέπει να πλησιάσει κάποιος το φωτιστικό για να ξεχωρίσει τα πρόσωπα που δεν ξέρει τι φωτογραφία σου, το σίγουρο όμως είναι ότι δεν θα μείνει απαρατήρητο από τους καλεσμένους σου.. και όλοι θα θέλουν να το δουν από κοντά και να το αγγίξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι φανταζόμουβα και εγώ. Σίγουρα κάποια στιγμή θα το τολμήσω. φιλια, τα λέμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...